На 17 април от 10:00 ч. в старозагорския парк Пети октомври“  ще

...
На 17 април от 10:00 ч. в старозагорския парк Пети октомври“  ще
Коментари Харесай

18 издание на Детско-юношеския фолклорен празник в Стара Загора

На 17 април от 10:00 ч. в старозагорския парк „ Пети октомври “  ще се организира 18 издание на Детско-юношеския фолклорен празник „ Изворът да не пресъхва - Цветница 2022 ”. Празникът е обвързван с продължение на българската традиция и запазване на достоверните песни, танци и традиции. Организатори са: Община Стара Загора, НЧ „ Развитие - 1878 ” с. Дълбоки и Центъра за поддръжка за личностно развиване Стара Загора.

В празничната стратегия могат да вземат присъединяване детски фолклорни сформира и самостоятелни реализатори, представящи български фолклор ( песни, танци, традиции, приказки, игри и пр.). Художествените ръководители сами дефинират стратегиите си за присъединяване.Срокът за изпращане на поръчките -10 април на е-mail: [email protected], дрес: 6060 с. Дълбоки, Община Стара Загора, НЧ ”Развитие – 1878г. ”,тел.0898507564 ;0889131555-Христина Янкова. Празникът няма конкурсен характер  и такси за присъединяване не се внасят.Всички ще получат грамоти и награди.

Целта на празника е да се запази и разпространява фолклорната традиция, децата ни да се приобщят към националните полезности и да запазят българската еднаквост и да се  насърчи приемствеността  на традициите сред поколенията.

Тази година се провежда и съпътстващ конкурс  на тематика „ Пролетните празници-Лазаровден, Цветница и Великден. Срокът за изпращане на  рисунките е  до 10 април на адрес ПК 6060, с. Дълбоки обл. Стара Загора, НЧ “Развитие 1878 “, за състезанието „ Пролетните празници - Лазаровден, Цветница и Великден “.

Участниците би трябвало да бъдат на възраст до 18 години,а творбите- на картон /формат А4/ и да са съпроводени с правилно попълнена  поръчка, залепена на гърба на рисунката. Няма ограничаване за употребяваната техника.

На Цветница ще бъдат оповестени наградените участници.

       
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР